Föräldrazonen

Vad är Yes2Chess?

Yes2Chess är en online-schackturnering som går av stapeln under läsåret 2015/2016. Turneringen är öppen för låg- och mellanstadieskolor från åtta länder: Storbritannien, Tyskland, Norge, Spanien, Portugal, Sverige, Danmark och USA.

Lag från varje land kommer att göra upp via vårt säkra online-schackprogram för att fastställa en regionmästare från varje land.

På vilket sätt är det här bra för mitt barn?

Yes2Chess innebär många fördelar för ditt barn. För det första ger det en säker miljö där ditt barn kan lära sig nya färdigheter, så som strategiskt och kritiskt tänkande, där de får träffa nya vänner och ha roligt under tiden. Studier har visat att barn som spelar schack utvecklar färdigheter som hjälper dem genom hela livet, och som kan bilda grunden till en lyckad framtid.

Dessutom får du tillgång till programvaran ChessBase – helt gratis (ditt gratis medlemskap kommer att pågå fram till juli månad 2016). Det innebär att ditt barn kan fortsätta öva och utveckla sina färdigheter även efter turneringens slut.

För mer information om Yes2Chess, läs här.

Mitt barns skola är inte engagerat i Yes2Chess. Kan mitt barn delta ändå?

Yes2Chess är öppet för alla barn i femte klass, så länge de uppfyller kvalifikationerna.  Dock måste varje barn spela som en del i ett lag om 5, och ansöka genom skolan. Om du vill anmäla ditt barn till turneringen, och barnets skola inte är engagerad, bör du informera skolan om Yes2Chess så att de kan sätta ihop ett lag och registrera sig för turneringen.