Foreldresone

Hva er Yes2Chess?

Yes2Chess er en sjakkturnering som foregår på internett, og vil avholdes i løpet av skoleåret 2015/16. Turneringen er åpen for barneskoleelever fra åtte land: Storbritannia, Tyskland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Danmark og USA.

Lag fra hvert land spiller mot hverandre via vår sikre online sjakk-programvare, for å kåre et vinnerlag fra hvert land.

Hvilken nytte har barnet mitt av dette?

Yes2Chess gir ditt barn mange goder. Først og fremst er dette et trygt miljø hvor barnet ditt kan lære seg nye ferdigheter, som strategisk og kritisk tenkning, få nye venner og ha det gøy. Studier viser at barn som spiller sjakk utvikler evner som hjelper dem gjennom livet og kan fungere som byggestener for en god framtid.

I tillegg får deltakerne tilgang til abonnement på programmet ChessBase – helt gratis (gratismedlemskapene varer frem til juli 2016). Dette betyr at barnet ditt kan fortsette å øve og utvikle sjakkferdighetene sine også etter at turneringen er over.

Du finner mer informasjon om prosjeket på siden Om Yes2Chess.

Skolen vår har ikke meldt seg på Yes2Chess.  Kan barnet mitt delta likevel?

Yes2Chess er åpent for alle barn i alderen 7 til 11, så lenge krav til deltakerne er innfridd. Alle barn må imidlertid delta som et lag på 5 personer, og søke via skolen. Hvis du ønsker at barnet ditt skal delta i turneringen må du informere skolen slik at de kan sette sammen et lag og registrere seg i turneringen.