Søråsbygda skole fra Bergen vant den norske Yes2Chess finalen 2015

Skolelaget til Søråsbygda skole kvalifiserte seg til å representere Norge i den internasjonale sjakkturneringen Yes2Chess. I slutten av juni drar laget til London for å representere Norge i den internasjonale Yes2Chess finalen.

– EnterCard håper premien kan være en gulrot som inspirerer flere unge til å lære seg sjakk. Ungene som har deltatt i sjakk-NM her i helgen utvikler analytiske egenskaper som vår bransje trenger. Når de skal representere Norge og møte andre europeiske lag i Yes2Chess finalen i London får de også testet engelskkunnskapene. Vi ønsker dem lykke til, sier Melita Ringvold ansvarlig for konsernkommunikasjon og samfunnsansvar i EnterCard Gruppen, da hun overrakte premien.

Yes2Chess – en suksess

I 2014 lanserte EnterCard og Barclaycard Yes2Chess i samarbeid med Norges sjakkforbund.
Vi er stolte av å kunne se tilbake på et år med stor suksess. Her er noen av høydepunktene fra 2015:

  • 40 000 grunnskoleelever fra åtte land deltok
  • 1 300 lag påmeldt
  • 400 skoler deltok
  • 443 frivillige ansatte bidro

Fjorårets finale i London under “Barclaycard presents British Summer Time in Hyde Park”

Finalen fant sted i Londons Hyde Park under ”Barclaycard presents British Summer Time” 21.-24. juni 2015. Lagene, som bestod av fem spillere, konkurrerte og fikk delta i morsomme sommeraktiviteter.

decorative-chess-parliamentdecorative-chess-board

decorative-chess-board-close

Vår støtte

Vi bruker ofte det engelske ordet “citizenship” når vi snakker om vårt samfunnsansvar – eller “the social role of our business”. Gjennom vårt citizenship arbeid ønsker EnterCard å vise at vi tar ansvar, både individuelt og kollektivt. Det betyr at medarbeiderne oppfordres til ikke å bare fokusere på inntekter for selskapet, men å bruke sin kunnskaper til å hjelpe andre. Yes2Chess handler om å støtte neste generasjons sosiale og akademiske utvikling.

Lykke til i Yes2Chess-turneringen og la oss alle si Yes2Chess!