Forældrezone

Hvad er Yes2Chess?

Yes2Chess er en skakturnering, der finder sted på internettet og vil blive afholdt i løbet af skoleåret 2015/16. Turneringen er åben for skoleelever fra otte lande: Storbritannien, Tyskland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Danmark og USA.

Hold fra hvert land spiller mod hinanden via vores sikre online skakprogram, og der kåres et vinderhold fra hvert land.

Hvilken fordel har mit barn af dette?

Yes2Chess giver dit barn mange goder. Først og fremmest er dette et trygt miljø, hvor dit barn kan lære nye færdigheder, såsom strategisk og kritisk tænkning, få nye venner og have det sjovt. Undersøgelser viser, at børn, der spiller skak, udvikler evner, der hjælper dem gennem livet og kan fungere som byggeklodser for en god fremtid.

Deltagerne får desuden adgang til et abonnement på programmet ChessBase – helt gratis (det gratis medlemskab løber frem til juli 2016). Det betyder, at dit barn kan fortsætte med at øve og udvikle sine skakfærdigheder, selv efter turneringen er slut.

Du finder mere information om projektet på siden Om Yes2Chess.

Vores skole er ikke tilmeldt Yes2Chess. Kan mit barn deltage alligevel?

Yes2Chess er åbent for alle børn i alderen 7 til 11 år, så længe kravene til deltagerne er opfyldt. Alle børn skal imidlertid deltage som et hold på 5 personer og søge via skolen. Hvis du ønsker, at dit barn skal deltage i turneringen, skal du kontakte skolen, så de kan sammensætte et hold og tilmelde sig turneringen.