Om Yes2Chess

Tak, fordi du besøger Yes2Chess International Challenge. Turneringen arrangeres i Norden af Dansk Skak Union og EnterCard.

Her finder du gratis internetbaseret undervisning og spil for både elever og lærere! Grundskoler fra otte lande deltager i dette nyskabende arrangement: Storbritannien, Tyskland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Danmark og USA.

I løbet af konkurrencen vil denne hjemmeside tilbyde at alle børn, der deltager, får gratis medlemskab af vores private område med moderatorer på Playchess.com. Medlemskabet forbliver aktivt, selvom holdet ryger ud af selve turneringen, så alle kan fortsætte med at lære skak og spille med andre.

Yes2Chess i skolen!

Der er både sociale og læringsmæssige fordele ved at spille skak i skolen. Skak udvikler børns kritiske tænkning og færdigheder inden for logisk ræsonnement. Samtidig forbedres både hukommelsen og koncentrationen. Spillet giver også mulighed for følelsesmæssig udvikling ved at fremme fantasi og kreativitet, vise, at indsats giver resultater, opbygge selvtillid og tilskynde til at følge spillereglerne. Europa-Parlamentet anerkendte dette ved at udtale, at skak “bidrager til (EU’s) målsætninger om social integration og bekæmpelse af diskrimination”. Det vigtigste for os er dog, at børnene har det sjovt.

– Poul Jacobsen, formand, Dansk skak union